GAUDÍ I EL MODERNISME A CATALUNYA / Arquitectura / Gaudí / Barcelona / Park Güell

     Inici   Modernisme   Passeig   Museu Virtual   Arquitectura   Escultura   Pintura   Arts Decoratives   Literatura   Música  

     Àrea especialCatedrals del vi   Edificis desapareguts   Modernisme funerari   Projectes no realitzats   Modernisme català fora de Catalunya  
     Bibliografia   Novetats   Propòsit   Contacti'ns   Dades d'audiència

Gaudí: PARK GÜELL

[English] [Français] [Castellano]
 El Park:  Dades pràctiques   Historia i descripció
 Diferents àrees del Park Güell:  Entrada principal  Gran plaça i Sala hipòstila  El banc  Casa de Gaudí  Els camins i viaductes
 Accessibilitat per a minusvàlids
 Informació addicional:  Links   Llibreria sobre el Park Güell   Altres obres de Gaudí
 
Gaudí: Park Güell Porta d'entrada ferrada

Gaudí: Park Güell Entrada principal


Dades pràctiques:
Adreça:     Carrer d'Olot, s/n.      Barcelona   Codi Postal 08024
Interès:
xxxxx  (5 sobre 5)
Estat de conservació: El parc té una enorme superfície i la conservació no es la mateixa a tot arreu, però en termes generals pot qualificar-se d'acceptable o bona. 
Transports:  Autobusos: 24, 25, Bus Turístic
                    Metro: L3 (Lesseps)

Visites: de novembre a febrer de 10 a 18 h., març i octubre de 10 a 19 h., abril i setembre de 10 a 20 h., de maig a agost de 10 a 21 h. El Parc es obert tots els dies de l’any, festius inclosos.
Els horaris, preus i altres dades poden variar, aconsellem que ho comproveu prèviament.
Serveis:
El parc disposa d’una Àrea de jocs infantils, fonts, bar, llibreria, pista de patinatge, espai per a gossos, arbres catalogats i WC.
Guies disponibles: A la botiga del Park - Llibreria LAIE - es pot adquirir una guia i altres llibres i objectes relacionats amb la casa, Gaudí, el Modernisme i Barcelona.
Accessibilitat per a minusvàlids:  El parc es accessible per a cadires de rodes, però degut a les  pendents i la grandària del parc - el desnivell es de 60 metres entre la cota inferior a 150 m. i la superior a 210 m. -, algunes zones son de difícil visita per a persones amb minusvàlues. Malgrat tot, gairebé la totalitat de les àreas bàsiques, a més d'escales, estàn comunicades amb rampes i poden visitar-se.
Informació:
Telèfon: (34) 93
413 24 00.  
Ruta del Modernisme

Historia i descripció:
Projectat per Antoni Gaudí i Cornet i construït entre 1900 i 1914.
L’encàrrec d’aquest projecte que havia de ser una aristocràtica urbanització amb residències unifamiliars, va ser fet a Gaudí pel Comte de Güell.
El projecte finalment va fracassar i el parc passà a propietat municipal i des de 1923 es va transformar en un parc públic situat a la part alta de Barcelona.
L’entrada principal disposa de dos pavellons administratius construïts amb pedra, voltes a la catalana i teulades cobertes de "trencadís" (revestiment de superfícies amb trossos de mosaic irregulars, que més tard va ser utilitzat profusament en el Modernisme). Ambdues teulades son coronades per originals petites cúpules que recorden la forma d’un bolet, l’edifici de l’esquerra mostra també una torre molt estilitzada coronada per una creu de quatre braços típica de Gaudí.
Entrant en el parc trobem una escalinata doble separada per diverses figures entre les que figura un drac, abans d’arribar a una sala hipòstila de dimensions considerables amb 86 columnes dòriques massives que sostenen la gran plaça del parc. En el sostre d’aquesta sala es poden contemplar uns plafons acolorits (disseny de Josep Maria Jujol).
Aquesta plaça es un preciós balcó amb vistes sobre Barcelona i el mar i està delimitada per un banc ondulat recobert de trencadís.
El parc s’organitza al voltant d’aquesta plaça que s’utilitza per festes culturals i populars.
La totalitat del jardí esta comunicat amb camins carrossables o senders per al vianants, molts del quals estan sustentats per viaductes amb columnes rectes o inclinades.
Es un extraordinari plaer passejar per aquests camins a la vegada que es gaudeix de tots els detalls d’aquesta obra excepcional.

El parc va ser declarat Monument Històric l’any 1969 i el 1984 la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat.
Espais del Park:
         Entrada principal
         Gran plaça i Sala hipòstila
         El banc
         La casa de Gaudí
         Els camins i viaductes
 
 

Links seleccionats cap a altres webs sobre el Park Güell

http://parkguell.net84.net/    i http://parkguell.net84.net/OT/index.htm (Mateix Web en ALTRES IDIOMES a través del Traductor de Google).
Parc Güell - Viquipèdia 

Park Guell by Antonio Gaudi   
Park Guell - Antoni Gaudi - Great Buildings Online 
 
Llibreria sobre el Park Güell

 


 
 
Altres obres de Gaudí:

A CATALUNYA:
A Barcelona: Bellesguard   Casa Eduard Calvet   Casa Batlló   Casa Vicens  
Col·legi Santa Teresa   Escoles Sagrada Família   Fanals de la Plaça Reial i del Pla del Palau   La Pedrera   Pavellons Güell   Palau Güell  Park Güell   Sagrada Família   Tanca Finca Miralles   Viaducte del carrer Bellesguard
A La Pobla de Lillet:  Xalet del Catllaràs  Jardins Artigas
A Mataró:  Cooperativa Obrera (atribuit)
A Montserrat:  Rosari Monumental (1er misteri de Glòria)
A Santa Coloma de Cervelló: 
Colònia Güell
A Sitges (Garraf):   Cellers Garraf

A Tarragona:   Altar de la Capella de Jesús i Maria

ALS PAÏSOS CATALANS: 
A Mallorca:  Renovació de la Catedral de Palma de Mallorca

A FORA DE CATALUNYA:  El Capricho (Comillas - Cantabria - Espanya)   Casa Botines (Lleó - Espanya)    Palau Episcopal (Astorga - Lleó - Espanya)

 
OBRA DESAPAREGUDA: 
A Vic:   Fanals de la Plaça del Mercadal (Enderrocats)

PUJAR

ANTERIOR

POSTERIOR

INICI