GAUDÍ I EL MODERNISME A CATALUNYA / Arquitectura / Gaudí / Vitralls

     Inici   Modernisme   Passeig   Museu Virtual   Arquitectura   Escultura   Pintura   Arts Decoratives   Literatura   Música  

     Àrea especialCatedrals del vi   Edificis desapareguts   Modernisme funerari   Projectes no realitzats   Modernisme català fora de Catalunya  
     Bibliografia   Novetats   Propòsit   Contacti’ns   Dades d’audiència

ANTONI GAUDÍ I CORNET  (1852-1926)

Vitralls i vidrieres

[English] [Castellano]
 GAUDÍ - L’home - Síntesi biogràfica
Biografia ampliada:  Naixement i infantesa   La nissaga de Gaudí   Estudis i primeres activitats professionals   Acabament dels estudis d’arquitectura   Inicis professionals   La vida sentimental de Gaudí   La plenitud    Últims anys 
Cronologia   Influències   El pensament polític i patriòtic de Gaudí   Gaudí un místic català   Amics de Gaudí   Col·laboradors de Gaudí
 L'obra Obra arquitectònica:   A Catalunya   Fora de Catalunya
Estils característics:   Període preliminar  Mudèjar-Moresc  Gòtic evolucionat  Naturalisme expressionista  Síntesi orgànica
Aspectes Tècnics:   La tècnica arquitectònica de Gaudí Geometria i mecànica  
Aspectes Decoratius:   La ceràmica   El mobiliari   El ferro i altres metalls   Els vitralls
 Fonts i altre informació Links   Bibliografia   Llibreria sobre Gaudí   Altres Arquitectes Modernistes Catalans 

 
Els vitralls i les vidrieres en l'obra de Gaudí:
En molts dels edificis de Gaudí i trobem vitralls de més o menys importància. Els vitralls de Gaudí, construïts amb les tècniques més avançades d'aquell temps, sovint tenen també una estètica revolucionaria i surten dels estàndards normals de l'època. Presenten una extraordinària vivesa de colors en representació d'elements naturals, com vegetals, animals o en el cas de les esglésies imatges de sants o escenes bíbliques.

Palau Güell (1886-1889):
Edifici que conté una notable quantitat de vidrieres adaptades a diferents dependències.

 Gaudí: Palau Güell  Finestral al Saló principal  Gaudí: Palau Güell  Vidriera   Gaudí: Palau Güell  Vidriera amb les quatre barres.
     


Sagrada Família (1889):
Les imatges a continuació, pertanyen a la façana del Naixement, vistes des de l'exterior i l'interior. Com a contrast, la última imatge pertany a la façana de la Passió i es posterior a Gaudí.

Gaudí: Sagrada Família  Vitrall central a la façana del Naixement vist de l'exterior.  Gaudí: Sagrada Família Vitralls del transepte de la façana del Naixement de l'interior. Sagrada Família: Vitralls del transepte costat façana de la Passió d l'interior.
     

Catedral de Palma de Mallorca:
Els vitralls dissenyats per Gaudí son els següents
  - La barca de Sant Pere. Vitrall en que podem contemplar una barca amb Jesús i Sant Pere navegant sobre les ones. vitrall emplomat i pintat al foc de 334x107 cm. construït per Fills d'Eudald Amigó.
  - 2 vitralls - Regina Confessarum i Regina Virginum i una rosassa (Regina Angelorum) realitzats amb la tècnica de la superposició de tres vidres amb els colors fonamentals per graduar la intensitat de la llum a la capella de la Trinitat.
També cal senyalar al Palau Episcopal:
 - Apòstol. Vitrall emplomat, pintat al foc realitzar per Rigalt, Granell i Cia. Any 1903

Vidrieres de la Casa Batlló (1904-1906):
Trobem vidrieres tant exteriors com interiors en portes, bastiments, lluernes, targes, i batents varis al pis principal.

 Gaudí: Casa Batlló. Vidriera a una finestra de la façana.  Gaudí: Casa Batlló. Lluernes.  Gaudí: Casa Batlló. Una porta amb vidriera.

 Gaudí: Casa Batlló. Porta interior amb vidriera.
 Gaudí: Casa Batlló. Vidrieres a la façana principal.


Vitralls a la Cripta de la Colònia Güell (1898-1916):
Uns originalíssims vitralls il·luminen l'interior de la cripta.

Gaudí: Finestrals de la Colònia Güell des de l'exterior. Gaudí: Finestrals de la Colònia Güell des de l'exterior. Gaudí: Finestrals de la Colònia Güell des de l'exterior.
     
 

PUJAR

ANTERIOR

POSTERIOR

INICI