GAUDÍ I EL MODERNISME A CATALUNYA / Pintura / Meifrèn

     Inici   Modernisme   Passeig   Museu Virtual   Arquitectura   Escultura   Pintura   Arts Decoratives   Literatura   Música  

     Àrea especialCatedrals del vi   Edificis desapareguts   Modernisme funerari   Projectes no realitzats   Modernisme català fora de Catalunya  
     Bibliografia   Novetats   Propòsit   Contacti'ns   Dades d'audiència

ELISEU MEIFRÈN I ROIG   (1857-1940)

[English] [Français] [Castellano]
 Sobre Eliseu Meifrèn:  Biografia   Obra
 Informació addicional:  Altres pintors Modernistes catalans 
  Meifrèn: Retrat

Biografia:
Nascut a  Barcelona l’any 1857.
En acabar els seus estudis de batxillerat, s’inscriu a la Universitat Literària de Barcelona, en l’especialitat de Medicina, ja que la seva intenció era seguir la tradició familiar. Nogensmenys va abandonar aviat aquesta orientació per ingressar a l'Escola de Llotja a Barcelona a on va ser deixeble d'Antoni Caba. Les primeres obres seves que es conserven, pertanyen a aquest període i tenen una tendència molt acadèmica.
Meifrèn va descobrir l'impressionisme en el seu primer viatge a Paris i aquest estil va influir tota la seva obra.
Les seves exposicions a Madrid l’any 1881, freqüents mostres a Barcelona - Sala Parés - des de 1890, exposicions a Xicago el 1893, a Paris el 1899, a Brussel·les el 1910, a Santiago de Xile i Buenos Aires el 1910, a Amsterdam el 1912, a San Francisco l'any 1915 i moltes altres arreu del mon, varen ser la raó del seu creixent prestigi i el ampli coneixement del seu art.
Meifrèn va guanyar nombrosos premis.
Meifrèn va tenir una relació molt intensa amb Santiago Rusiñol i els Modernistes essent un component del grup dels Quatre Gats. 
Els paisatges - especialment a Catalunya, Mallorca a on va ser Director de l'Escola de Belles Arts de Palma des de 1907, i a les illes Canàries - son probablement la seva pintura més típica, però també va realitzar retrats. 
La seva vida extraordinàriament activa, el va portar a viatjar a varis països d'Amèrica com els Estats Units - a on va pintar paisatges de Nova York i Nova Jersey - i també al Paraguai (1915-1917). A Europa, va visitar Itàlia, França i Bèlgica a on també va pintar paisatges locals (1910). 
Després d’una dinàmica activitat, va tornar a Barcelona l’any 1917 a on va anar evolucionant fins al final de la seva vida cap el expressionisme.
Els seus treballs estan exposats a molts dels millors museus i a col·leccions privades de tot el mon.
Eliseu Meifrèn va morir a Barcelona l’any 1940.
 

Obra:

Paisatges:
Aiguamolls
El port de Barcelona (1885)
Els ànecs
Landscape with River
El Marne 
Valldemosa
(1900)

Retrats

Altres pintors Modernistes catalans:
Hermen ANGLADA i Camarassa   Joan BRULL i Vinyoles   Ricard Canals   Agapit Casas i Abarca   Ramón CASAS i Carbó   Josep CUSACHS   Manuel Cusí   Xavier Gosé i Rovira   Sebastiá Junyent i Sans   Joan Llimona i Bruguera   Josep Maria Marqués   Francesc MASRIERA i Manovens   Josep MASRIERA I Manovens   Lluis MASRIERA i Rosés   Eliseu MEIFRÈN i Roig   Joaquim MIR i Trinxet   Francesc Miralles   Isidre NONELL i Monturiol   Marià PIDELASERRA i Brias   Josep Pinós i Comes   Josep Reynés   Alexandre de Riquer i Ynglada   Pau Roig i Sisa   Santiago RUSIÑOL i Prats   Antoni Serra i Fiter   Josep Maria Tamburini   Modest Urgell   Miquel UTRILLO i Morlius   Lluïsa VIDAL i Puig   Pere Ysern i Alié

PUJAR

ANTERIOR

POSTERIOR

INICI